Stravovanie, kuchyňa a reštaurácie
Vietnamská kuchyňa je veľmi známa svojou chuťou, sviežosťou, pestrosťou i originalitou. Jej základom sú ryža, sója, dary mora a rybia omáčka nuoc mam. K tradičným pokrmom sa zaraďujú ryžové rezance pho a jarné závitky, na druhej strane spektra sú z pohľadu Európana rôzne špeciality typu hadia krv, hmyz a tu veľmi populárne psie mäso. Skrátka a jednoducho, čo sa hýbe, patrí na tanier.
Širokú paletu nápojov tvoria rôzne čaje, káva a čerstvé ovocné šťavy. Z alkoholu sa teší najväčšej obľube ryžové či takzvané hadie víno, ryžová pálenka a predovšetkým pivo, ktoré je celkom chutné a vybrať si môžete z mnohých značiek.
Jedlo od stánkárov i v luxusných reštauráciách
Stravovať sa dá lacno a prakticky nonstop na ulici u stánkárov a potulných predajcov i za väčšie peniaze v drahých reštauráciách otvorených zhruba do 23 hodiny. Záleží na individuálnych možnostiach a chuti, ale vždy sa vyplatí určitá miera obozretnosti a zdravého rozumu pri výbere. Žalúdočné problémy sa totiž môžu objaviť i po večeri v tom najlepšom podniku a naopak môžete dlhodobo jesť na ulici bez najmenších zdravotných problémov.