Marocká kuchárka a jej najväčšie lahôdky
Marocká kuchyňa prináša vskutku rozmanité gastronomické zážitky. Miešajú sa v nej tradičné berberské vplyvy s arabským korením a francúzskou kulinárskou vyspelosťou. Jej základ tvoria obilniny, ryža a zelenina kombinovaná najmä s ovčím a hydinovým mäsom.
Národné pokrmy Maroka
Minimálne jedno z dvoch národných marockých jedál veľmi dobre poznáte a pravdepodobne už ste ho aj jedli. Zoznámte sa s kuskusom a s tajinom.
- Kuskus: krupica korenená šafranom, zmiešaná so zeleninou a väčšinou baraním mäsom.
- Tajine (tažín): skvele dochutená zmes ryže, zeleniny a rozmanitého mäsa, ktorá sa pripravuje v jedinom veľkom hrnci.
K ďalším vynikajúcim a pre Európana exotickým špecialitám patrí napríklad bastila (v ceste zapekané mäso s vajíčkom, hubami a hrozienkami), m'hencha (zeleninový závitok plnený mandľami), poulet (grilované kurča plnené olivami, kuskusom a hrozienkami) či harira (hustá polievka zo strukovín, ryže a mäsa).