1. Fischer.sk
  2. Keňa
  3. Keňa
  4. Stravovanie a kuchyňa

Stravovanie, kuchyňa a reštaurácie

Cas-na-chutny-olovrant-pocas-dovolenky-v-Keni.jpg

Gastronómia je v Keni rozmanitá a pre Európanov všeobecne exotická. Prevládajú mäsité jedlá, väčšinou z baranieho alebo hovädzieho mäsa, pri pobreží ryby a morské plody. Ako príloha sa najčastejšie podáva kukurica, ryža, zemiaky, prípadne banány.

Typickými jedlami sú kukuričná kaša ugali, ďalej nyama choma, tradičným spôsobom opekané mäso a kuku choma, pečené kurča so zeleninou a ryžou alebo chlebovou plackou chapati. Vyskúšať môžete množstvo lacného a chutného pouličného občerstvenia, asi najvyhľadávanejšou pochutinou sú sambusas, placky z lístkového cesta plnené mäsom.

Máte na obed chuť na krokodíla?

Po hlavnom jedle sa obvykle ako dezert servíruje exotické tropické ovocie, čiže papája, mango, guáve alebo kokosové orechy. Obvyklým nápojom je miestne pivo pombe vyrábané z prosa, banánov, cukru a bylín, ale pre cudzincov nie je príliš chuťovo akceptovateľné. V početných reštauráciách, otvorených väčšinou po celý deň, môžete ochutnať aj nevšedné mäso ako žirafa, pštros, antilopa alebo krokodíl.

Samozrejmosťou je istá miera opatrnosti a používania zdravého rozumu počas výberu jedál. Zle vám môže byť po skvelej večery v luxusnej reštaurácii, pričom na ulici sa môžete dlhú dobu stravovať bez akýchkoľvek žalúdočných problémov.