Medzi starostlivo udržiavané írske tradície patrí aj príprava chutnej a zdravej stravy. Základnou surovinou írskej gastronómie sú zemiaky dopĺňané tradičnou zeleninou ako kapusta, kel, mrkva a cibuľa. Z mäsa prevláda predovšetkým baranie, v obľube je aj hovädzie, čerstvé ryby a plody mora. Takmer pri každom stole natrafíte na rozmanité druhy domácich ovčích syrov.
Národným pokrmom je dusená jahňacina so zmesou zeleniny irish stew. Medzi ďalšie typické jedlá patrí:
Populárnu prílohu tvorí tiež tradičný írsky chlieb soda bread. Obľúbené írske raňajky sú výdatné a kalorické. Ide o zmes slaniny, klobás, black puddingu a vajec. Najčastejším rýchlym občerstvením sú (v celom Commonweathe obľúbené) fish and chips (obaľované rybie filé s hranolkami).
Máte chuť na nejakú írsku sladkosť? Ako múčnik sa zvyčajne servíruje:
Spätné volanie
Otázka k zájazdu
Záujem o službu
Kontaktujte nás