Stravovanie, kuchyňa a reštaurácie na Zanzibare
Zanzibarská kuchyňa vykazuje mnohonárodnostné vplyvy, najmä arabské a indické. Najčastejším mäsom je hovädzie a baranie mäso, ale hydina nie je výnimočná. Prevládajúcim korením je kari, kardamón a klinčeky, ako príloha sa podávajú zemiaky, tradičná ryža a hranolky, ako aj charakteristická kukuričná kaša ugali.
Vo všadeprítomnom pouličnom občerstvení si pochutnáte najmä na muffinoch a vrecúškach plnených rôznym mäsom alebo zeleninou. Obľúbené sú hranolky s vajíčkami, tzv. mayaye chips, indické chapatis a grilované kozie mäso nyama choma a všetky druhy ochutenej ryže. Neoddeliteľnou súčasťou stravy sú, samozrejme, ryby a morské plody.
Vo všadeprítomnom pouličnom občerstvení si pochutnáte najmä na muffinoch a vrecúškach plnených rôznym mäsom alebo zeleninou. Obľúbené sú hranolky s vajíčkami, tzv. mayaye chips, indické chapatis a grilované kozie mäso nyama choma a všetky druhy ochutenej ryže. Neoddeliteľnou súčasťou stravy sú, samozrejme, ryby a morské plody.