Gastronómia ostrova Barbados je chutná a voňavá
K základným rysom barbadoskej (bajanskej) gastronómie patria vplyvy britské, africké a indické, obľuba v ostrejšej chuti a celková podobnosť s karibskou kuchyňou. Používa sa veľa rýb a plodov mora (dôkazom je pravidelná grilovacia slávnosť Fish Fry vo Welches), zeleninových šalátov, marinád so zmesou bylín a korenia.
Obľúbené pokrmy a nápoje na Barbadose
K populárnym jedlám patria rybie karbonátky, conkies (dusená zmes v banánovom liste) alebo roti (kura so zemiakmi v kukuričnej placke). Veľmi chutné sú sendviče z lietajúcej ryby a tiež ryba koryféna (doráda alebo mahi-mahi), zobrazená v štátnom znaku Barbadosu. Národný pokrm cou-cou obsahuje hlavne kukuričnú múku a ibištek.
Ani osviežujúce pitie vás na Barbadose nesklame. Barbadoský rum, obzvlášť značka Mount Gay sa radí medzi najlepšie v Karibiku. Veľkej obľuby dosahuje aj lokálne pivo Banks, ďalej sa pijú ovocné šťavy a džúsy, čaje a káva.