Hurghada je vďaka svojej
polohe pri Červenom mori
rajom pre milovníkov čerstvých rýb a morských plodov. Tešiť sa môžete na šťavnaté krevety, chutné kalamáre a ďalšie morské delikatesy. Pripravujú sa na množstvo spôsobov – lahodne grilované s bylinkami, pečené s aromatickou zeleninou, chrumkavo vyprážané alebo dusené v omáčkach.
Typická je prítomnosť aromatických korenín, olivového oleja a čerstvej zeleniny, ale tiež strukovín, ako je
cícer a fazuľa. K jedlám sa podáva ryža alebo čerstvá sezónna zelenina v podobe šalátov. Cestoviny sa kombinujú s rôznymi omáčkami. Keďže bravčové mäso je v islame zakázané, z mäsa sa pripravuje predovšetkým
kuracie, hovädzie a jahňacie. Hlavné jedlá dopĺňajú typické
predjedlá (mezze) s rôznymi dipmi ako cícerová, baklažánová či sezamová pasta.