Kuchyňa Spojených arabských emirátov

Kuchyňa Spojených arabských emirátov

Arabská kuchyňa je skutočne bohatá. Tradičné pokrmy sa pripravujú z rýb, ťavieho mäsa a mlieka alebo zo sušených datlí. Nezabudnuteľnou súčasťou všetkých jedál je korenie. Nikdy nechýba čerstvá zelenina a datle.

Tradičné pokrmy

Typickými jedlami v Spojených arabských emirátoch sú Foul, dusené bôby s cesnakom a citrónom, Ghuzi, pečené jahňacie mäso s ryžou a borovými orechmi, Kofta, mleté jahňacie mäso s petržlenom a cibuľou alebo Logaimat, vyprážané guľôčky z vajec, múky a šafranu. Ako zákusok si môžete dať Esh asaryu, čo je typický tvarohový koláč so šľahačkou.

K pokrmom sa pije najčastejšie voda, ak však vyskúšate miestne kulinárske umenie, môžete si dať, samozrejme, na čo máte chuť. Po výdatnom jedle si môžete vychutnávať skvelú arabskú kávu a napríklad si zafajčiť z vodnej fajky.

Typické miestne nápoje

V Perskom zálive sa pije shai (čaj) a kahwa (káva). Tradičná arabská alebo beduínska káva je ochutená korením kardamom. Podáva sa v malých pohárikoch bez uška. Ak nesladíte, požiadajte o mierne sladké – wasat. Arabské reštaurácie a nápojové stánky ponúkajú široký výber čerstvých ovocných džúsov.

Reštaurácie v Spojených arabských emirátoch

V Dubaji sú libanonské, indické, pakistanské alebo iránske reštaurácie. Určitě ale natrafíte i na európske, mexické, japonské, čínske a thajské špeciality.