V hlavnom meste nemôžete obísť produkty, na ktoré sú miestni hrdí. Ako prvé teda ochutnajte miestnu špecialitu sobrasadu – mäkkú, jemne pikantnú klobásu z čiernych malorských prasiat, ktorú si natriete na teplý chlieb alebo ochutnáte v tapas baroch. Ďalším typickým produktom je sladké kysnuté pečivo Ensaïmada, ktoré nájdete v špecializovaných pekárňach po celej Palme.
V uliciach Palmy narazíte aj na typické llonguet sendviče, ktoré sú veľmi populárne. Niečo ako pizza, ale bez syra a rajčinovej omáčky je coca. Ide o mimoriadne variabilné cesto, ktoré sa pečie s rôznymi sezónnymi surovinami: zeleninou, sardinkami, cibuľou či figami. Ak máte radi atmosféru trhov, nevynechajte Mercado de Olivar alebo Santa Catalina Market.
Čerešničkou na torte je sladučké churros con chocolate – vyprážané cesto podávané s horúcou čokoládou. Najtradičnejší podnik, kde ich ochutnať, je Can Joan de S’Aigo, ktorý funguje už od 18. storočia.