Gastronómia Srí Lanky je veľmi pikantná a veľmi dobrá
Srílanská kuchyňa je veľmi podobná juhoindickej. Základom každého jedla je varená ryža, rezance a placky. K ním sa podávajú ryby, morské plody, kuracie a bravčové mäso. Najčastejšie omáčky sú s kari, ktoré sa pripravujú na mnoho spôsobov. A nezabudnite, že väčšina pokrmov na ostrove je dosť štipľavá, preto neodporúčame dochucovať čímkoľvek ostrejším.
Typické jedlá na Srí Lanke
Pol sambol
Štipľavá červená pasta z chilli a kokosu pol sambol sa používa k zvýšeniu štipľavosti pokrmov.Thali
Vegetariánske kari nazývané thali pochádza z južnej Indie.Biriyani
Kari biriyani sa na ostrov dostalo zo severnej Indie.Kool
Varená, pečená a potom na slnku vysušená zelenina kool je často servírovanou pochúťkou miestnych obyvateľov.Sausage bun
Sladký rožok so zapečeným kuracím párkom sausage bun má jednu príjemnú vlastnosť, totiž iba minimálnu štipľavosť.Hoppers
Špecialita ostrova hoopers sa podáva k raňajkám alebo k večeri. Jedná sa o palacinku, v ktorej strede tróni mištička s medom a jogurtom.Populárne nápoje na Srí Lanke