Seychelská gastronómia ponúka jedlá najmä francúzskej a britskej kuchyne, v menu ale často nájdete aj jedlá africké, čínske, indické a kreolské. Seychelské jedlá lahodia nielen jazyku, ale i oku. Nikdy nechýbajú ryby a morské plody, z príloh hlavne ryža a zemiaky na veľa spôsobov.
Z rýb sa najčastejšie pripravuje tuniak, barakuda, žralok, mečúň alebo king fish, čo je exotický druh makrely. Z tých pre nás menej známych druhov rýb je to napríklad chňapal, bourzwa či obľúbená koralová rybka grouper alebo parrot fish, ktorá je typická „zobákom papagája“. Z morských plodov sú obľúbené kraby, ďalej mušle, chobotnice a krevety. Kuracie, baranie a hovädzie mäso sa na ostrovy dováža.
K hlavným jedlám sa podáva ryža alebo zemiaky, ktoré môžu byť pražené, pečené alebo pripravené ako kaša. Obvyklé sú aj sladké zemiaky a chlebovník. Zo zeleniny sa najčastejšie používajú rajčiny, baklažán, dyňa alebo palmové výhonky. Samozrejme, nechýba ani korenie.
Ak si chcete dopriať seychelskú špecialitu, dajte si grilované ryby v marináde, polievku z kôrovcov, divokého moriaka, korytnačiu polievku, žabie stehienka, dusených kaloňov a placky z chlebovníka, ktoré sú obzvlášť vynikajúce. K jedlám nesmú chýbať omáčky, hlavne z čili papričiek a z kokosového mlieka.
Ako ďalšie ingrediencie sa používa šľahačka, biele víno, citrón a cesnak; nenahraditeľné sú rajčiny, pekanové orechy a vanilka. Z korenia sa používa čili, kardamóm, tamarind, škorica, klinčeky, citrónová tráva, zázvor, koriander, čierne korenie, mäta, muškátový orech a oriešok a rôzne bylinky.
Obľúbené je kari a zelenina vrátane dyne a baklažánu. Zo šalátov je najdrahší „milionársky“, z mladých palmových výhonkov (salade de palmiste; odseknutý výhonok sa sparí v pare a preleje majonézou). Drahá je aj dreň z nezrelých plodov Coco de Mer, miestnej endemickej palmy. Obľúbené sú múčniky z karamelizovaných banánov, kokosu a vanilky; v ponuke ovocia prevažuje ananás, mango, avokádo, banány (17 druhov), citrusy vrátane grapefruitov a maličkých „bigerades“, mučenka, custard apple (čerimoja), melóny a papája.
Najobľúbenejším nápojom je svetlé pivo, hlavne Seybrew Lager a Ecu. Vína sa pijú prevažne palmové, a to tzv. „toddy“ a „calou". Ochutnať môžete i likéry, väčšinou s ananásovou príchuťou. Veľmi dobrý je čaj z miestneho čajovníka.
Výdatná polievka zo zeleniny.
Grilovaný chňapáč
Korytnačie mäso, podávané v korytnačom pancieri.
Mleté mäso alebo ryba s kokosovým mliekom.
Ryba alebo kura na kari zaliate kokosovým mliekom, okorenené badiánom alebo tamarindom a cibuľou.
Kura na kari s pomarančom.
Banány s kokosovou omáčkou, ochutené vanilkou, škoricou a muškátovým orieškom.
Žralok s prílohou z praženej zeleniny a ovocia.
Dusený kaloň.
Súčasťou šalátu sú vrchné výhonky paliem (bez nich palmy zahynú).
Miestna špecialita, presolená sušená ryba.
Marinovaná grilovaná ryba.
Garnát v sladkej omáčke alebo grilovaný s cesnakovým maslom.
Špeciálna rajčinová omáčka, najčastejšie sa servíruje k mäsu a rybám.
Údená lietajúca ryba