Gastronómia je v Keni rozmanitá a pre Európanov všeobecne exotická. Prevládajú mäsité jedlá, väčšinou z baranieho alebo hovädzieho mäsa, pri pobreží ryby a morské plody. Ako príloha sa najčastejšie podáva kukurica, ryža, zemiaky, prípadne banány.
Typickými jedlami sú kukuričná kaša ugali, ďalej nyama choma, tradičným spôsobom opekané mäso a kuku choma, pečené kurča so zeleninou a ryžou alebo chlebovou plackou chapati. Vyskúšať môžete množstvo lacného a chutného pouličného občerstvenia, asi najvyhľadávanejšou pochutinou sú sambusas, placky z lístkového cesta plnené mäsom.
Po hlavnom jedle sa obvykle ako dezert servíruje exotické tropické ovocie, čiže papája, mango, guáve alebo kokosové orechy. Obvyklým nápojom je miestne pivo pombe vyrábané z prosa, banánov, cukru a bylín, ale pre cudzincov nie je príliš chuťovo akceptovateľné. V početných reštauráciách, otvorených väčšinou po celý deň, môžete ochutnať aj nevšedné mäso ako žirafa, pštros, antilopa alebo krokodíl.
Samozrejmosťou je istá miera opatrnosti a používania zdravého rozumu počas výberu jedál. Zle vám môže byť po skvelej večery v luxusnej reštaurácii, pričom na ulici sa môžete dlhú dobu stravovať bez akýchkoľvek žalúdočných problémov.
Spätné volanie
Otázka k zájazdu
Záujem o službu
Kontaktujte nás