×

Máme radost, že se Vám nabídka líbí. Ozveme se co nejdříve!

Stravovanie, kuchyňa a reštaurácie

Ovoce,-ryby,-ryze,-to-je-zaklad-zanzibarske-kuchyne.jpg

V zanzibarskej kuchyni sú zrejmé mnohonárodnostné vplyvy, najmä arabské a indické. Z mäsa sa najčastejšie pripravuje hovädzie, jahňacie a baranie, ojedinelá nie je ani hydina. Z korenia prevláda karí, kardamóm a klinček, ako prílohy sa servírujú zemiaky, tradičná ryža či hranolky, ale i charakteristická kukuričná kaša ugali.

Vo všadeprítomnom pouličnom občerstvení si pochutíte najmä na dolkách a taštičkách plnených rôznymi druhmi mäsa alebo zeleninou. Obľúbené sú hranolky s vajcami nazývané chips mayaye, indické placky čapátí i grilované kozie mäso nyama choma a všelijako dochucovaná ryža. Neoddeliteľnou súčasťou stravy sú, samozrejme, ryby a plody mora.

Dezerty a nápoje na Zanzibare

Po jedle sa podáva predovšetkým tropické ovocie ako papája alebo mango, známym múčnikom sú pečené banány n´dizi no kastad a ananás. Pijú sa najmä čerstvé ovocné šťavy a čaje ochutené korením. Populárne je i tanzánske pivo.

Chcem získavať informácie o zaujímavých produktoch a ponukách a rád vám poskytnem spätnú väzbu k vašim službám
Chcem, aby ste obsah a ponuky prispôsobili mojim záujmom a preferenciám