Kalábrijská kuchyňa je úzko spätá stalianskou gastronómiou. Je rovnako dobrá, zdravá a tiež používa veľa cestovín, mäsa, rýb, ryže, korenia a oleja. Nechýbajú špagety, rizoto, pizza a víno, typickou prísadou do jedla je veľmi pikantná feferónka nazývaná peperoncini. Vychýreným dezertom je zmrzlina tartufo – najmä tá z mestečka Pizzo patrí medzi vyslovené delikatesy.
Veľmi často tu môžete ochutnať najrozmanitejšie dary mora. Miestnou špecialitou sú čerstvo vyliahnuté ančovičky zakonzervované citrónom, korením a feferónkami, nazývané mustica.
Veľa oblastí Kalábrie je prevažne chudobných, a tak sa je to, čo je práve k dispozícii. Na úpätí hôr sa chovajú stáda dobytka na mlieko, prasa je niečo výnimočné a zabíjačka je vždy vnímaná ako veľká udalosť. Preto tradičnú kalábrijskú pochúťku predstavuje nduja a soppressata z bravčového mäsa. Do jaternice a črievka sa pridáva ostrá feferónka a údi sa nad aromatickým drevom. Vynikajúca je aj v nátierkach či omáčkach.
Kalábria, rovnako ako zvyšok Talianska, je veľmi kvalitnou vinárskou oblasťou. Samozrejmosťou tu je perfektne zladiť výber vína s pokrmom. Medzi vychýrené vinárske oblasti patria napríklad Bivongi doc, Ciró doc, Donnici doc, Greco di bianco doc, Lamezia doc, Mantonici di bianco, Melissa doc a mnohé ďalšie.
Zanechajte nám svoje telefónne číslo a náš odborný poradca vás bude kontaktovať.
ZAVOLAJTE MI SPÄŤ
Dohodnite si schôdzku v najbližšej pobočke. Šetrite svoj čas a nechajte nás vypracovať vhodnú ponuku.
OBJEDNAŤ SCHÔDZKU
Nie ste si 100% istí výberom zájazdu? Sme pripravení odpovedať všetky vaše otázky.
ODOSLAŤ OTÁZKU
Spätné volanie
Otázka k zájazdu
Záujem o službu
Návšteva pobočky
Môj FISCHER
Používateľské meno
heslo Zabudli ste heslo?
Zadajte obsadenosť
Počet cestujúcich 1. izba
Vek detí
Pridať ďalšiu izbu
Kontaktujte nás