Pokiaľ ide o arabskú kuchyňu, určite sa nezdráhajte ochutnať. V Ománe miestni pripravujú najmä jahňacie, baranie alebo ťavie mäso. Ako príloha je najbežnejšia ryža a chlebové placky, takmer nikdy nechýbajú tiež datle. Vzhľadom k polohe na pobreží sa na jedálničku často objavujú aj ryby, hlavne zubeidi, ale aj krevety, ktoré sa pripravujú na niekoľko spôsobov. Každé jedlo je bohato korenené, mdlej chuti sa tak v Ománe určite netreba obávať. Priaznivci dobrej silnej kávy si tu môžu dopriať šálok, čo hrdlo ráči.
Tenký chlieb, ktorý sa podáva k akémukoľvek chodu. Na raňajky ho môžete ochutiť medom, pri večeri korenistou zmesou.
Zeleninová zmes.
Pripravuje sa pri zvláštnych príležitostiach, napr. v čase Ramadánu. Ide o pečenie celej kravy alebo kozy, na ktorom sa často podieľajú aj celé dediny. Zvyčajne trvá aj niekoľko dní a charakteristickú chuť jedla dodávajú bylinky a korenie.
Vyprážané gule z múky a droždia okorenené kardamonom sa najčastejšie podávajú ku káve.
Sladká želatína z hnedého cukru, korenia, medu a vajec.
Nápoj z cmaru slanej chuti.
Tradičná káva, ktorá sa pripravuje z čerstvo upražených kávových zŕn a kardamomskej múčky. Keďže je sama o sebe dosť horká, podávajú sa k nej na dosladenie napríklad datle alebo sladká želatína halva (Halwa).
Spätné volanie
Otázka k zájazdu
Záujem o službu
Kontaktujte nás