Mapa

Podrobné informácie

  • 29 °C júl / august *
  • 28 - 29 °C júl / august *

* priemerné teploty

Punta Cana, splnený sen o dovolenke v Karibiku

Punta Cana, najznámejšie letovisko Dominikánskej republiky, sa nachádza na samom východe ostrova na hranici medzi Atlantikom a Karibským morom. Severná časť tohto obľúbeného dovolenkového strediska sa nazýva Bavaro, rovnako ako priľahlá lagúna. Nachádza sa tu aj medzinárodné letisko pre turistov, z ktorého sa dostanete prostredníctvom diaľnice, ktorá vedie okolo mesta Higüey až do metropoly Santo Domingo.

Ponorte sa do víru zábavy a cenovo dostupného luxusu v Punta Cana

Luxusné oblasti Punta Cana a Bavaro sú miestami, kde ešte pred niekoľkými rokmi boli len dlhé biele pláže, džungle a tabakové plantáže. Pláže lemované palmami zostali a džungľa sčasti ustúpila luxusným, pohodlným rezortom. Tieto letoviská ponúkajú bohaté all inclusive a kúpeľné zariadenia, ktoré uspokojia túžby aj tých najnáročnejších návštevníkov. Stále tu však zostalo veľa paliem, ktoré zmierňujú celoročné horúčavy.

  • Bude vás zaujímať: Teraz s nami letíte do Punta Cany priamym letom. Moderný Airbus A350-900 na vás čaká priamo z Bratislavy bez prestupov. Let z Bratislavy trvá len 12 hodín a 55 minút, spiatočná cesta trvá približne 11 hodín a 45 minút.

Páry, ktoré vyhľadávajú romantickú atmosféru, si tu dovolenku určite užijú, pretože Punta Cana je ako stvorená na medové týždne. Vďaka pozvoľnému vstupu do mora, vodným parkom v letoviskách a bohatým animačným programom nadchne táto oblasť aj rodiny s deťmi.
Vďaka širokej ponuke zábavy a výletov nebude Punta Cana nudná ani pre milovníkov aktívnej dovolenky. Využite širokú ponuku športových možností: kvalitné golfové ihriská, windsurfing alebo potápanie. Objavte historické pamiatky, z ktorých niektoré sú zapísané na zozname svetového dedičstva UNESCO. Môžete si tiež vychutnať krásnu prírodu, vodopády, bujnú vegetáciu, endemické rastliny, rozmanitú faunu a vápencové jaskyne.

Pláže Punta Cana

Pobrežie Punta Cany je dlhé približne 100 kilometrov a lemuje ho množstvo pláží s naozaj jedinečnými vlastnosťami. Sú pokryté jemným bielym pieskom, široké až 50 metrov a morské dno je plytké bez kamienkov aj ďaleko od brehu. Najznámejšie pláže v Punta Cana sú Cabo Engaño a Juanillo.
V Bavare vyskúšajte pláže Macao Playa, Arena Gorda, El Cortecito, Las Corales a Cabeza de Toro. Pláž Bavaro stojí za návštevu, dokonca sa zaraďuje medzi najkrajšie pláže na svete. Kompletný plážový servis dopĺňa široká ponuka vodných športov, ako je šnorchlovanie, člnkovanie a morský rybolov.

Ďalšie rekreačné strediská v blízkosti Punta Cana

•    Bayahibe (69 kilometrov)
•    La Romana (80 kilometrov)
•    Samaná (313 kilometrov)

Čo zažiť a vidieť na dovolenke v Punta Cana

Široká ponuka športových a spoločenských aktivít robí z regiónu Punta Cana jedno z najvyhľadávanejších stredísk v Dominikánskej republike. Golfisti sa môžu tešiť na množstvo golfových rezortov a nachádza sa tu aj prístav pre jachty. Večer si tu môžete vychutnať bohatý nočný život.
punta-cana.jpg

V oblasti Punta Cana sa určite nebudete nudiť. Vyberte si z okolitých atrakcií a doprajte si aktivity, ako napríklad:

  • plavba katamaránom na rozprávkové ostrovy Saona, Catalina a Cayo Levantado

  • šantenie na vodných hrách Sirenis Aqua Games v Uvero Alto

  • navštevu národného parku Los Haitises a ekoparku Manati s prezentáciou karibskej prírody

  • plávanie s delfínmi a rajami, pozorovanie veľrýb

  • objavovanie krás mesta Santo Domingo

  • prehliadku prírodnej rezervácie Ojos Indigenas a safari

  • zábavu na zipline v Monkeylande alebo na buginách

  • preskúmanie morského parku Marinarium

 

Zobraziť podrobné informácie

Najobľúbenejšie hotely - Punta Cana